Uitvaartpaviljoen Hekelgem wordt afgewerkt na zeven jaar stilstand

Op 8 juli 2017

Na zeven jaar juridisch getouwtrek zal het uitvaartpaviljoen op de begraafplaats van Hekelgem, waar nabestaanden nog een laatste groet aan een overledene kunnen brengen, dan toch afgewerkt worden.

Het dossier werd opgestart in 2010. “Maar de bouw van het uitvaartpaviljoen liep van in het begin al mis”, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA). “De gemeente wilde de goedkoopste aannemer niet aanstellen omdat de man niet over de juiste kwalificaties beschikte. Hij trok echter naar de Raad van State, waarop een juridische procedure volgde.”

De gemeente won uiteindelijk het pleit, en kreeg van de tegenpartij 68.821 euro schadevergoeding. Die som bleek bijna voldoende om een andere aannemer aan te stellen voor de afwerking van het paviljoen. De overdekking zal gebeuren met een speciaal zeil met steunpilaren, goed voor een kostprijs van 77.742 euro.

Nog dit jaar klaar

”En zo zullen de drie begraafplaatsen van Affligem binnenkort over een uitvaartpaviljoen beschikken”, geeft Uyttersprot nog mee. “Het paviljoen zal ook dienst kunnen doen als schuilhuisje voor de bezoekers van het kerkhof. De werken moeten op 18 oktober van dit jaar achter de rug zijn.” (WDS)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is