U bent hier
N-VA Affligem met sterk vernieuwde lijst naar de kiezer
In Affligem hebben de N-VA-leden op de vooravond van 11 juli de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. Meer dan de helft van de kandidaten staat voor de eerste keer op de lijst, maar de partij heeft ook heel wat bestuurservaring.
Stijn Stassijns (fractieleider in de gemeenteraad en beroepshalve zelfstandig bankagent) wordt lijsttrekker en Guy Uyttersprot (parlementair medewerker Darya Safai) lijstduwer. Voorzitter Elke Peeters (zelfstandig consultant) staat op de tweede plaats, nieuwkomer en ondernemer Ludwig Stylemans (zaakvoerder van het bekende schoonmaakbedrijf Nette Ruiten) staat derde. Gewezen schepen Bert De Roeck (met pensioen maar nog actief als zelfstandig CV-technieker) staat op de vierde plaats.
Ook in Affligem staat voor N-VA het dorp en het thuisgevoel centraal. Het gebruik van het Nederlands is daarbij essentieel. N-VA wil de leefbaarheid van de drie dorpen garanderen met een rem op bouwprojecten die de schaal van de gemeente te boven gaan. Veiligheid, niet enkel maar ook in het verkeer, staat evenzeer voorop. En een globaal plan van aanpak voor de mobiliteitsknopen dringt zich op. Tegelijk is het belangrijk dat de gemeente verenigingen en ondernemers voldoende ondersteunt, voldoende groen blijft en financieel gezond blijft.
Tenslotte vindt N-VA dat de communicatie van de gemeente professioneler aangepakt mag worden. Wegenwerken worden vaak laat of niet gecommuniceerd, mails naar het gemeentebestuur blijven onbeantwoord. De gemeente zou minstens één dag per week bereikbaar moeten zijn zonder afspraak.
Kandidaat burgemeester
De N-VA gaat zelfverzekerd naar de verkiezingen. Stijn Stassijns: “In juni was N-VA ook in Affligem de grootste partij. Als lijsttrekker ben ik dus logischerwijs ook kandidaat-burgemeester. Natuurlijk speelt er bij gemeenteraadsverkiezingen een andere dynamiek, maar de andere twee grote partijen, die de voorbije zes jaar samen de meerderheid vormden, hebben bitter weinig van hun plannen uitgevoerd en hebben nationaal heel wat terrein verloren op 6 jaar tijd. Daarnaast moeten mensen voor het eerst niet meer gaan stemmen. Dat kan voor grote en onverwachte verschuivingen zorgen.”