Eerste publieke laadpaal op de Bellekoutersite.

Op 14 oktober 2017Ook de gemeente Affligem zet in op hernieuwbare energie en stelt sinds kort een nieuwe laadpaal ter beschikking van elektrische voertuigen.

De eerste publieke laadpaal in Affligem staat op de parking van de Bellekoutersite en is bedoeld voor elektrische wagens. Affligem volgt daarmee andere gemeentes uit de regio die ook al zo'n laadpaal hebben. “Dat is logisch, aangezien de Vlaamse regering netbeheerders Infrax en Eandis de opdracht gaf om dit jaar nog 750 elektrische laadpalen te installeren”, zegt schepen van Mobiliteit Guy Uyttersprot (N-VA). “Aan deze paal kunnen twee wagens tegelijk opladen. De parkeerplaats is dan ook exclusief voorbehouden voor elektrische wagens. De publieke laadpalen zijn vooral belangrijk om snel even te kunnen opladen en de afstanden tussen het opladen thuis en bij bedrijven te overbruggen. Daarom kozen we er als gemeentebestuur voor om in te stappen in dit project.”

Het opladen van elektrische wagens is betalend via een laadpas of -app. Eerder werd aan de sporthal van Affligem een oplaadpunt voor elektrische fietsen geplaatst, de eerste van een reeks. Het gebruik van de laadpalen voor de fiets is gratis en op elk laadpunt kunnen twee elektrische fietsen worden aangesloten. Eandis wil volgend jaar nog een laadpaal voor voertuigen plaatsen in Affligem, maar het gemeentebestuur moet de locatie daarvan nog bepalen. Zo moet er parkeerplaats zijn, de locatie moet makkelijk bereikbaar zijn en er is ook elektriciteitsvoorziening nodig. (mvl)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is