Assestraat wordt schoolstraat

Op 13 oktober 2017


De Assestraat in Essene zal op schooldagen ingericht worden als schoolstraat. Die maatregel moet de veiligheid in de buurt van De Klimming verhogen.

Door de Assestraat tussen de splitsing richting Pelinck en de Brukersebaan in te richten als schoolstraat, wil het gemeentebestuur de veiligheid van de schoolgaande kinderen van vrije basisschool De Klimming verhogen. In een schoolstraat mag je namelijk enkel te voet of met de fiets komen. In de Assestraat zal aan de splitsing naar de begraafplaats, achter de oversteekplaats voor voetgangers, op schooldagen een barrière voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen en motorfietsen met zijspan aangebracht worden. “We zullen één mechanisch verzinkbare paal, samen met twee verwijderbare palen laten plaatsen”, zegt schepen van Mobiliteit Guy Uyttersprot (N-VA). “De schooldirectie zorgt voor de bediening van de paal die uit de grond zal komen op momenten dat de kinderen van school gehaald of ernaartoe gebracht worden. De schoolstraat wordt elke ochtend van 8.05 tot 8.45 uur ingevoerd en in de namiddag van 15.05 tot 15.45 uur. Op woensdag valt de namiddagregeling weg en geldt de schoolstraat van 11.45 uur tot 12.20 uur. Om het kerkhof, dat ook in de Assestraat ligt, bereikbaar te houden tijdens begrafenissen wordt een aparte regeling uitgewerkt zodat de lijkwagen alsnog de begraafplaats kan bereiken.”

Momenteel wordt het benodigde materiaal besteld waarna de technische dienst alles zal plaatsen. De kostprijs bedraagt ongeveer 4.000 euro. (mvl)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is