Vijf nieuwe gezichten in schepencollege

Op 20 oktober 2012

Vijf van de zes schepenen bekleedden nog nooit die functie, drie van de vijf zijn zelfs helemaal nieuw in de politiek.
  Burgemeester Walter De Donder (CD&V) krijgt naast burgerlijke stand, politie en ruimtelijke ordening ook cultuur en jeugd.
  Ereburger Leo De Ryck (CD&V) wordt zowaar voor het eerst schepen. Als eerste schepen waakt hij over toerisme, wonen, feestelijkheden en drie domeinen binnen de bevoegdheid senioren (mantelzorg, minder mobiele centrale, seniorengids).
  Guy Uyttersprot (N-VA) krijgt openbare werken, mobiliteit, begraafplaatsen, patrimonium en kerkfabrieken.
  Nieuwkomer Herman Steppe, huisarts van beroep, bewaakt sport, onderwijs, gelijke kansen, ontwikkelingssamenwerking en sociaal beleid (preventie/gezondheid, kinderopvang, sociaal huis, integratie).
  De tweede nieuwkomer is de 51-jarige Teralfenaar Bert De Roeck (N-VA), technisch bediende bij de Nationale Bank van België. Hij wordt schepen van financiën, milieu, landbouw en juridische zaken.
  Partijgenote Belinda Everaert is ook een nieuw gezicht. Beroepshalve is ze afdelingsverantwoordelijke van de verkoop bij koffieautomatenproducent Maas International. Haar bevoegdheidsdomeinen worden communicatie, informatie, Vlaams beleid, dierenwelzijn en economie.
  Zesde schepen is Els Van Nieuwenhove (CD&V) die OCMW-voorzitter blijft en er nu de bevoegdheid personeel bij krijgt. Paul Geeraerts (CD&V) wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Belangrijke klemtonen de komende jaren worden het operationeel maken van het nieuwe woonzorgcentrum, de nieuwe bibliotheek en gemeentehuis en de dorpsvernieuwing van Hekelgem en Teralfene.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is