Verbodsbord verrast inwoners

Op 17 juni 2011

Ter hoogte van het kruispunt Affligemdreef met de Abdijstraat, pal op de grens van Affligem met Aalst (Meldert), werd woensdag, zonder medeweten van Affligem, een vast verbodsbord geplaatst door de diensten van de stad Aalst. Er werd ook een nadar geplaatst met het bord 'gewijzigde verkeerssituatie'.

Uit niets kan worden opgemaakt dat het slechts om een tijdelijke maatregel gaat. Nogal wat mensen vrezen dan ook dat het om een permanent verbod gaat. Binnen de 24uur werden de mailboxen van de Affligemse politici overstelpt met vragen en (negatieve) opmerkingen van bewoners.

N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot vergewiste zich van de toestand en nam contact op met de communicatieambtenaar van de stad Aalst. 'Het stadsbestuur van Aalst keurde op 23mei blijkbaar een tijdelijke politieverordening goed om de Affligemdreef tijdelijk eenrichting te maken van 15 tot en met 19 juni', zegt Uyttersprot.

'Op de terreinen van Willy Michiels langs de Affligemdreef, op het grondgebied Aalst, heeft van 16 tot 19 juni een internationaal jumpingtornooi plaats. Volgens Aalst worden op vier dagen 20.000 bezoekers verwacht. Het gaat dus duidelijk niet om definitieve regeling, want dat zou enkel in overleg met de gemeente Affligem kunnen gebeuren. Een tijdelijke maatregel kan bij gewoon politiebesluit.'

Blijkbaar kiest de stad Aalst bij tijdelijke evenementen voor het vast vijzen van mobiele verkeersborden op vaste palen. Dat zou de stad Aalst kosten en moeite besparen om telkens verkeersborden langsheen het traject te plaatsen.

'Toch is het te betreuren dat de gemeente Affligem niet werd betrokken bij deze beslissing', aldus Uyttersprot. 'Een betere communicatie tussen de gemeenten over onaangekondigde wijzigingen van dit soort verkeerssituaties is wenselijk. Volgens Aalst kreeg de politie Tarl wel een kopie van het besluit, maar bij het gemeentebestuur van Affligem was niemand op de hoogte.'

Overigens zal het tijdelijke éénrichtingsverkeer op de Affligemdreef ook van kracht zijn op 17, 21 en 24 juli, opnieuw naar aanleiding van een jumpingwedstrijd in de Aalstersedreef.

Het éénrichtingsverkeer geldt in het wegvak tussen N9 Brusselsesteenweg en Bergekouter en in het wegvak gelegen tussen Zandberg en de Abdijstraat te Affligem. Verkeer wordt enkel toegelaten vanaf de N9 Brusselsesteenweg in de richting Affligem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is