Onenigheid brengt aanpassing verkeersdrempels in gedrang

Op 12 maart 2011

Door onenigheid tussen gemeentebestuur en Verkeersdienst dreigen de plannen om veertien verkeersdrempels aan te passen in het water te vallen. "De Verkeersdienst van de politie zegt nu dat de drempels toch conform de wet zijn", zegt schepen van Openbare Werken Paul Geeraerts (CD&V). De politie spreekt dat tegen. Intussen klagen inwoners dat ze hun auto stuk rijden op de drempels.

Het regent in Affligem klachten van burgers over de slechte verkeersdrempels. Gemeenteraadslid Guy Uyttersprot (N-VA) zocht de toestand van de drempels uit. "In het politierapport staat dat de drempels te hoog of te lang zijn. Bij een aantal ontbreekt ok de nodige signalisatie", zegt Uyttersprot. "Ik kreeg ook klachten over te hoge of slechte drempels, onder andere van bewoners uit de Bellestraat in Essene." De N-VA stelde daarom voor om de wildgroei tegen te gaan en ze waar nodig aan te passen of te verwijderen. Schepen van Openbare Werken Geeraerts beloofde om de toestand in een periode van enkele jaren systemathisch aan te pakken.

Maar intussen blijkt er volgens de schepen van onwettige drempels geen sprake meer en zijn de werken afgeblazen. "De politie zegt nu dat de drempels toch conform de wet zijn. Ik heb een rapport gevraagd waarin dat zwart op wit wordt bevestigd", aldus Geeraerts.

De Verkeersdienst van de politiezone TARL spreekt die stelling echter tegen. "Uit een rapport van begin 2010 blijkt dat er inderdaad 14 drempels niet helemaal voldoen aan de voorschriften. In 11 gevallen is de drempel hoger dan toegelaten", zegt hoofdinspecteur Segers. "Dan wil ik dat rapprot eerst inkijken", risposteert Geeraerts.

Een reglementaire verkeersdrempel is 480 centimeter langg, maximaal 12 centimeter hoog en heeft een witte kammarkering.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is