Nieuw dossier biovergister kan op weinig steun rekenen in TERALFENE

Op 10 oktober 2012
Het bedrijf paste zijn plannen aan en kwam zo tegemoet aan de, door N-VA Affligem, opgesomde bezwaren. Op dit ogenblik loopt er opnieuw een openbaar onderzoek voor het bouwen van een biovergister en voor de aanpassing van de waterzuivering van Rendac.
Buurtbewoner en inmiddels ook N-VA kandidaat Bert De Roeck onderzocht samen met lijsttrekker Guy Uyttersprot de nieuw ingediende dossiers.
Zij beslisten, ondanks de positieve aanpassingen, opnieuw een collectief bezwaarschrift, dat door 200 omwonenden uit Teralfene werd ondertekend, in te dienen. Deze bezwaren stellen fundamentele vragen op het gebied van de watertoets/komberging, geurhinder afkomstig van Rendac, bijkomende geurhinder afkomstig van de biovergister/banddroger, de voorgestelde inputstromen voor de vergister en de veiligheid voor de omwonenden.
Tevens verwijzen ze naar de recente geurstudie en de daarin voorgestelde maatregelen om de geurhinder van Rendac sterk te reduceren. Het bedrijf is op dit ogenblik in overtreding met de milieuwetgeving en dient eerst en vooral te investeren in geurreductie alvorens op de site bijkomende hinderende activiteiten te ontplooien.
N-VA Affligem wenst nogmaals te benadrukken dat zij, in tegenstelling tot andere politieke families, niet vragen dat het bedrijf de deuren sluit of verhuist.
Werkgelegenheid in eigen streek is voor ons even belangrijk als een aangename leefomgeving voor de omwonenden. Om deze beide doelstellingen te verenigen willen wij verdergaan op de ingeslagen weg en blijft een open dialoog met de directie een absolute noodzaak.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is