N-VA wil Vlaams karakter benadrukken op straatnaamborden

Op 1 juni 2011

N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot steunt het voorstel van Schepen voor Communicatie Stijn Stassijns (Visie) om oude verkeersborden te vervangen. De N-VA wenst hierbij echter van de gelegenheid gebruik te maken om via de straatnaamborden het Vlaams karakter van de gemeente extra in de verf te zetten.

De N-VA stelt, naar analogie met enkele Vlaamse gemeenten in de brede Vlaamse rand rond Brussel, voor om op alle straatnaamborden een Vlaamse Leeuw aan te brengen, samen met het logo van de gemeente.

Verder stelt de N-VA voor om aan de gemeentegrenzen welkomstborden te plaatsen met de boodschap “Welkom in onze Vlaamse gemeente”. Of we kunnen bovenaan een banner aanbrengen met hetzelfde opschrift op de gemeentelijke infoborden ter vervanging van de huidige banner Affligem 30.

Voor N-VA moet in eerste instantie de huidige situatie geïnventariseerd worden. De onleesbare of zelfs verdwenen borden moeten zo snel mogelijk vervangen worden. Op termijn zouden zo alle straatnaamborden uniform moeten zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is