Bladkorven in Affligem?

Op 20 september 2011

Nu de herfst opnieuw begonnen is, zullen binnenkort weer grote hoeveelheden bladeren op straten terecht komen en heel wat hinder veroorzaken. Bladeren op een nat wegdek maken de baan gevaarlijk glad voor fietsers en voetgangers. Bovendien komen heel wat bladeren in de riolering terecht wat aanleidingkangeven tot verstoppingen. Daarom stelt N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot voor  om in een aantal wijken bladkorven te plaatsen. Het is de bedoeling om de inwoners van straten met laanbomen aan te moedigen om de handen uit de mouwen te steken en zoveel mogelijk zelf de afgevallen bladeren bijeen te vegen.

Guy Uyttersprot : “Om de bladhinder minimaal te houden, plaatst de gemeente best op diverse plaatsen bladkorven voor het verzamelen van herfstbladeren langs de openbare weg. Er mogen ook alleen maar bladeren in de korf en zeker geen snoeiafval De gemeentediensten kunnen niet overal tegelijk zijn, met bladkorven kunnen we de burgers aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf de gevallen bladeren te vegen in hun straat”.

Met het nieuwe initiatief hoopt de N-VA de overlast te beperken en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren en een nettere gemeente mogelijk maken. De korven worden door de groendienst van de gemeente  op regelmatige tijdstippen leeggemaakt.

De bladcontainers zijn vervaardigd uit verzinkte draad, zeshoekig, maas 76*30 mm, diam3.5 mm, bestaande uit 2 delen. Deze wordt door middel van bijgeleverde staven en grondpennen geplaatst. De kostprijs voor een bladcontainer komt op +/- 80 Euro/stuk.

Het schepencollege bestudeert vandaag het voorstel en zal  haar standpunt bepalen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is