Bladkorven in Affligem

Op 28 september 2011

Guy Uyttersprot : “Om de bladhinder minimaal te houden, plaatst de gemeente best op diverse plaatsen bladkorven voor het verzamelen van herfstbladeren langs de openbare weg. Er mogen ook alleen maar bladeren in de korf en zeker geen snoeiafval. De gemeentediensten kunnen niet overal tegelijk zijn, met bladkorven kunnen we de burgers aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf de gevallen bladeren te vegen in hun straat”.

Met het nieuwe initiatief hoopt de N-VA de overlast te beperken en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren en een nettere gemeente mogelijk maken. De korven worden door de groendienst van de gemeente op regelmatige tijdstippen leeggemaakt.

De bladcontainers zijn vervaardigd uit verzinkte draad, zeshoekig, maas 76*30 mm, diam 3.5 mm, bestaande uit 2 delen. Deze wordt door middel van bijgeleverde staven en grondpennen geplaatst. De kostprijs voor een bladcontainer komt op +/- 80 Euro/stuk.

Het schepencollege heeft het voorstel positief onthaald en zal bij wijze van proef twee bladkorven aanschaffen, bestemd voor De Mattein en de Steenbergwijk..

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is