Amper controles op zwaar vervoer in woonkernen

Op 1 september 2011

Politieraadslid Guy Uyttersprot (N-VA) stelde een vraag over het aantal controles. Uit het antwoord van de politie blijkt dat er geen structurele controle plaats vindt, maar dat er enkel sporadisch wordt gecontroleerd bij de uitvoering van andere opdrachten. Er zijn geen cijfers beschikbaar met betrekking tot het aantal overtreders.

'Het instellen van de tonnenmaatbeperking kostte Affligem veel geld. Er werd 12.000 euro uitgegeven aan een woud verkeersborden', zegt Guy Uyttersprot.

'Die blijken weinig indruk te maken, want voor de politie is de controle op het doorgaand zwaar vervoer in onze woonkernen geen prioriteit. Nochtans zijn er nog steeds veel klachten van buurtbewoners over het te veel aan doorgaand verkeer dat via de nauwe dorpskommen van Essene en Teralfene een weg zoekt naar de E40.'

In het onlangs geactualiseerde mobiliteitsplan staat als aanbeveling dat de controles op niet-toegelaten zwaar vervoer fors dient te worden opgevoerd. N-VA dringt erop aan snel werk te maken van die aanbeveling.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is