Studie brug Lombeekstraat (Essene) laat op zich wachten

Op 12 september 2011

 De studie voor de brug in de Lombeekstraat in Essene zal pas dit najaar opgestart kunnen worden. Daags na de aanrijding werden al sonderingen aangevraagd, maar de resultaten hiervan zijn pas begin september toegekomen. Op basis hiervan kan de studie opgestart worden.

 Verwacht wordt dat de studie voltooid zal zijn tegen begin 2012, waarna de aanbesteding kan uitgeschreven worden. De bouw zal dus ten vroegste na de zomer van 2012 kunnen opgestart worden. Dat blijkt uit het antwoord van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant op een vraag van N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot

 Aanvankelijk plande het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant in 2011 de studie, het ontwerp en de aanbesteding van de nieuwe brug en verwachtte dat de bouw kon starten rond midden 2012.

 De Lijn Vlaams-Brabant bestendigde intussen de omlegging van lijn 116 ter hoogte van de Lombeekstraat. Naar aanleiding van de afbraak van de brug over de E40 ter hoogte van de Lombeekstraat, werd de reisweg van lijn 116 aangepast. Op heden zijn er tijdelijk haltes ingericht en De Lijn zou deze definitief wensen te maken (tot de brug terug is opgebouwd – vermoedelijk 2012).

 Tot zolang is er geen rechtstreekse verbinding meer tussen Essene en Sint-Katherina-Lombeek en moet in beide richtingen worden omgereden via de op- en afritten van Ternat of Affligem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is