Gemeente Affligem plaatst twee verkeersdrempels in de Daalstraat

Op 19 mei 2015

Vanaf 3 juni 2015 worden er 2 verkeersdrempels in de Daalstraat aangelegd ter hoogte van de huisnummers 191 en 197. De laatste jaren gebeurden tal van ongevallen in de Daalstraat, waarbij helaas één met dodelijke afloop voor een voetganger. Snelheidsmetingen van de politie tonen duidelijk aan dat veel autobestuurders in deze straat sneller rijden dan de toegelaten snelheid van 50 km per uur. De politie gaf een positief advies aan het Schepencollege om deze verkeersremmende maatregelen uit te voeren. De werken worden uitgevoerd door de dienst openbare werken van de gemeente Affligem.

We hebben gekozen voor betonnen verkeersdrempels omdat deze het meest effectief en duurzaam zijn om de snelheid van het verkeer te beperken. Ze zijn ongevoelig voor vervorming of breuk, eenvoudig te plaatsen en herbruikbaar. De verkeersdrempelelementen hebben bovendien een slijtvaste witte betonnen belijning, wat een blijvend mooie uitstraling garandeert”, aldus schepen van openbare werken Guy Uyttersprot (N-VA).

Voor de plaatsing van de verkeersdrempels voorzien we volgende planning (bij slechte weersomstandigheden kan de planning opschuiven en/of uitlopen):
- woensdag 3 juni t.e.m. 5 juni: uitbraak aan huisnummer 191 en aanleg van de drempel
- maandag 8 juni t.e.m. 10 juni: uitbraak aan huisnummer 197 en aanleg van de drempel
- donderdag 11 juni t.e.m. 19 juni: afwerking en aanpassingen aan het voetpad.

De Daalstraat, tussen JB Callebautstraat en Kortenbos, zal afgesloten zijn vanaf 3 juni 8u00 tot en met vrijdag 19 juni 16u00. Er wordt een omleiding voorzien langs Kortenbos en de Balleistraat.

De planning en eventuele aanpassingen kunnen steeds geraadpleegd worden op de webstek van de gemeente Affligem (www.affligem.be)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is