Affligem verbant hondenpoep als eerste gemeente naar ondergrondse toiletten

Op 28 juli 2015

Het gaat om roestvast-stalen hondentoiletten met een septische put van 900 liter aangesloten op de riolering. Ze zijn dus zo goed als onderhoudsvrij en milieuvriendelijk.

‘Hondenpoep is al jaren een van de grootste ergernissen van de mensen’, zegt Bert De Roeck (N-VA), schepen van milieu. ‘De vaak weerkerende probleemlocaties in de gemeente zijn gekend. Ik heb lang gezocht naar een ideale oplossing en vond de mosterd uiteindelijk bij het Nederlandse bedrijf Gepp, dat dit systeem al plaatste in gemeenten als Leeuwarden. Met succes, zo blijkt.’

In Teralfene worden de hondentoletten geplaatst op het kruispunt van de Rozenlaan met de Tulpenlaan en in de Denderweg. In Hekelgem komt er eentje in De Mattein en in Essene worden er twee neergepoot in de wijken Pelink en Bocht.

De kostprijs van de investering bedraagt 8.000 euro. Hondenbaasjes moeten voor deze toiletten wel afbreekbare hondenpoepzakjes gebruiken. Deze zullen vanaf volgende week verkrijgbaar zijn bij een tiental handelaars, dierenartsen en hondensalons.

De inwoners van de betrokken wijken worden geïnformeerd met een flyer. Affligem zal voortaan wel strenger optreden tegen overtreders. Wie de hondenpoep niet opkuist, riskeert een GAS-boete van 250 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is