Affligem, Asse en Aalst financieren feestbus oudejaarsavond

Op 4 december 2014

Onder het motto "BOB 2015 in met De Lijn" brengen meer dan 300 chauffeurs van de Lijn feestvierders tijdens Oudejaarsavond veilig weer naar huis.

Door de besparingen van de provincie Vlaams-Brabant dreigden de feestbussen niet te rijden op oudejaarsavond. De Lijn liet echter weten dat provincie Vlaams-Brabant, die voorheen de feestbussen financierde, dit jaar de actie niet meer kan ondersteunen. Affligem, Asse en Aalst gingen in op de vraag van De Lijn om samen een financiële inspanning te doen om het behoud van de Feestbus 214 (Aalst-Affligem-Asse-Brussel) te garanderen.

“De gemeenten Affligem, Asse en de Stad Aalst maken hiervoor elk een bedrag van € 601 (elk 1/3 van de kosten) vrij om het behoud van deze Feestbus 214 tijdens de overgang van oud naar nieuw te garanderen. Het principe is dat na de gewone dienstregeling de feestbus zal rijden gedurende de oudejaarsnacht, dit tot de volgende ochtend wanneer de normale dienstregeling terug in voege is. We hopen dan ook dat het een mooie motivatie mag zijn voor de fuifgangers om die avond de auto thuis te laten en volop gebruik te maken van het openbaar vervoer” aldus de bevoegde schepen van Mobiliteit Guy Uyttersprot (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is