Carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E40 is een vuilnisbelt.

Op 5 september 2016

Schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA) vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) extra controles uit te voeren op de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E40. De parking heeft steeds meer last van sluikstorters. Ook de vuilnisbakken puilen voortdurend uit. Afgelopen weekend lagen er drie grote vuilnisbelten verspreid over de parking. De berm ligt over tientallen meters bezaaid met lege plastic flesjes en blikjes, etensresten en stapels vuilniszakken.

“De ligging van de parking verklaart veel: naast de gewestweg N208 en vlakbij een autosnelweg. Wie iets wil storten, gooit het op de parking, geeft gas en verdwijnt richting E40”, zegt Uyttersprot. Het opruimen van zwerfvuil op de carpoolparkings is de taak van het AWV. Dat agentschap erkent de problemen in Affligem. “Carpoolparkings en parkings zonder uitbating langs autosnelwegen worden tweemaal per week leeggemaakt met een extra beurt per week in juni, juli, augustus en september. Jaarlijks wordt ook twaalf keer het zwerfvuil opgehaald”, aldus het AWV.

Uyttersprot wil dat het AWV toezichters inzet die het afval doorzoeken naar gegevens van de sluikstorters. “Zwerfvuil staat hoog op de lijst van ergernissen. We houden de problematiek van sluikstorten en zwerfvuil aan de carpoolparking in Essene extra in de gaten”, besluit Uyttersprot. (rds)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is