Aannemer aangesteld voor maaien van bermen

Op 18 mei 2017


De gemeente Affligem heeft een aannemer aangesteld om de bermen en baangrachten te maaien. Aannemer Quintelier zal twee maaibeurten uitvoeren, tussen 15 juni en 15 september.

Het gaat om een traject van 42 kilometer bermen en 4,5 kilometer baangrachten. Affligem betaalt 45.042 euro voor de onderhoudsbeurt. "De wet schrijft voor dat bermen niet voor 15 juni gemaaid mogen worden", meldt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA). "Een eventuele tweede maaibeurt mag pas na 15 september. Na 15 juni is de voorjaarsbloei grotendeels voorbij en hebben bloemen en planten de kans gehad zaad te vormen. Worden ze dan afgemaaid, dan vallen de zaden op de grond en kunnen ze het volgende jaar kiemen. Hetzelfde geldt voor de zomerbloeiers, daarom mag een tweede maaibeurt pas na 15 september gebeuren."

De gemeente doet een beroep op een privé-bedrijf, omdat de gemeente zelf niet over het nodige materiaal beschikt om het maaisel op te zuigen en af te voeren. "Maar als het hoge gras de veiligheid in gevaar brengt, dan kunnen de mensen wel een beroep doen op onze technische dienst", besluit Uyttersprot. (WDS)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is