Club klaagt verloedering stadion aan

Op 7 november 2011

Gemeenteraadslid Guy Uyttersprot (N-VA) vroeg de cijfers op bij de financiële dienst en kwam tot een onthutsende vaststelling. "Er is sprake van een scheefgetrokken situatie", vertelt Uyttersprot. "Leeuwkens Teralfene kreeg de voorbije tien jaar meer dan 700.000 euro steun van de gemeente. Er werden kleedkamers gebouwd, nieuwe verlichting en er werd een synthetisch veld aangelegd. Investeren in sport is goed, maar je moet alle clubs wel gelijk behandelen. In het stadion van Hekelgem werd enkel een gasinstallatie geplaatst ter waarde van 40.000 euro."

Pesterijen van het gemeentebestuur, meent men bij Eendracht Hekelgem. "Onze hoofdingang is sinds vorig seizoen afgesloten voor de bouw van een bibliotheek", zegt jeugdvoorzitter Marc Schots. "Enkele maanden geleden werd ons oefenterrein ook afgebroken om een wielerpiste aan te leggen. De staanplaatsen achter het doel werden afgebroken om er een stortplaats voor bouwafval van te maken. Als er een bal over het doel vliegt, moeten kinderen die gaan zoeken tussen het puin."

Nochtans beloofde de gemeente beterschap. Met de aanleg van de nieuwe wielerpiste zou in één moeite ook de toegang tot de voetbalterreinen geasfalteerd worden. "Maar uiteindelijk gebeurt dat niet", vervolgt Marc Schots. "Nochtans is een verharding nodig. Enkele maanden geleden brak één van onze vrijwilligers haar schouder toen ze uitgleed in de modder. Dit is niet ernstig meer."

"Onterechte kritiek"

Schepen van Financiën en Openbare Werken Paul Geeraerts (CD&V) vindt de kritiek van Eendracht Hekelgem onterecht. "Dit zijn zeker geen pesterijen", zegt Geeraerts. "De werken aan de Bellekouter veroorzaken overlast en dat vind ik jammer voor de club. We hebben aan de toegangsweg wel verlichting geplaatst zodat de weg zichtbaarder is. Maar ook wij ondervinden hinder door de werken."

Dat er geen voetbalveld wordt aangelegd in de wielerpiste is volgens Geeraerts logisch. "Er kan niet gevoetbald worden op dat terrein terwijl er wielrenners rondrijden op de piste", zegt hij. Geeraerts zegt verder dat er geen enkele club voorgetrokken wordt door het gemeentebestuur. "Ik wil hier geen polemiek over. De investeringen bij Leeuwkens Teralfene waren nodig de voorbije jaren en we blijven ook Eendracht Hekelgem steunen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is